EN  |  HRBIH
Vijesti u kategoriji: Vijesti 2016

Na službenim stranicama EUSTAFOR-a, u redovnom newsletteru objavljena je vijest o sudjelovanju predstavnika EUSTAFOR-a, Piotra Borkowskog, na konferenciji Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini

U Kupresu, u hotelu Adria-Ski, 25. i 26. veljače 2016.god. održana je glavna sektorska konferencija pod nazivom Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini

U sklopu glavne sektorske konferencije „Forestry Kupres 2016 – Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini“ koje se održavala 25-26.02 2016 poseban gost-predavač bio je gosp. Anand Punja – Europski regionalni direktor FSC organizacije.

Newsletter: Co2 neutral, live stream, najava u medijima, tehnički sastanak, posjeta inspektora, novi pristupi FSC-a i drugo

Danas se u sklopupredkonferencijskih aktivnosti u sali za sastanke Direkcije HBŠ-a održao sastanak na kojem je sudjelovao izvršni direktor EUSTAFOR-a Piotr Borkowski koji je još sinoć stigao u posjetu ŠGD –u „HB ŠUME“ d.o.o. Kupres.

Jedan do najprodavanijih brendova serijskih motornih pila STIHL je generalni sponzor konferencije. U tematskom bloku o inovacijama i primjeni modernih tehnologija, STIHL će predstaviti inovativnu i sofisticiranu zaštitnu opremu.

Predstavnici akademske i znanstveno-istraživačke zajednice pokazali su veliki interes za aktivnim sudjelovanjem na konferenciji.

Osim stvaranja platforme za razmjenu aktualnih sektorskih informacija i stvaranja mreže kontakata, cilj konferencije je naglasiti važnost na šumi baziranih industrija kao strateškog područja na kojem će se primjenjivati važne europske politike.

ŠGD "Hercegbosanske šume" su u posljednjih godinu dana intenzivirale svoje aktivnosti prema Bruxellesu, gdje su predstavnici Šuma redovito sudjelovali na sektorskim konferencijama te širili mrežu svojih projektnih kontakata.

Međunarodni značaj i kvalitetan program skupa prepoznalo je i Predsjedništvo države koje je ujedno pokrovitelj konferencije. Dolazak je najavio predsjednik Predsjedništva dr.sc. Dragan Čović, koji će se obratiti sudionicima skupa.

Zabilježen je veliki interes stručne javnosti za sektorski skup na temu šumarstva i drvne industrije koji će se održati 25. i 26.02.2016. na Kupresu. To je jedinstveni skup takve tematike u Bosni i Hercegovini koji organiziraju ŠGD "Hercegbosanske šume".

Tvrtka MS&WOOD danas isporučuje svoje proizvode za švedsku IKEA-u i primjer je proizvodnje namještaja visokog stupnja dodane vrijednosti. Njezin direktor Muhamed Pilav smatra da je ključ tržišnog uspjeha moguće postići kvalitetom proizvoda.

Najznačajniji izvor biomase u BiH za proizvodnju energije je šumska i drvna masa (ogrjevno drvo i šumski ostatak) i drvni otpad iz drvoprerađivačke industrije. Udruženje ima za cilj okupiti sve interesne grupe iz sektora biomase u BiH.

Dana 25. i 26.02.2016. održat će se središnji strukovni skup na temu ˝Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini˝ u organizaciji ŠGD Hercegbosanske šume i u suorganizaciji Hrvatskog drvnog klastera.

Organizacija

ORGANIZATOR

ŠGD HERCEGBOSANSKE ŠUME

SUORGANIZATOR
 

EUROPEAN STATE FOREST ASSOCIATION

 

DRVNI KLASTER HERCEGOVINE

 

HRVATSKI DRVNI KLASTER

 

ČASOPIS PRIVATNE ŠUME

 

ČASOPIS DRVO & NAMJEŠTAJ


POKROVITELJ

VLADA HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE

URED PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE


PARTNER